Karaktärerna

Angela är 55 år och frånskild sedan ett år. Det var den där förbannade bokreleasen som var början på eländet. ”Änglarna i dig ropar” av Beatrice Stjärnstråle. Änglakorten fick hon på köpet. Äktenskapet var på väg mot sin upplösning. Relationen med döttrarna hade aldrig varit särskilt bra. Framtiden för firman var osäker. Sex? Överskattat och inget för henne.

Angela börjar använda korten, trots att hon tycker att det är trams. Innan hon vet ordet av kan hon inte ta ett enda steg utan dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva är Angelas bästa vän. De har känt varandra sedan gymnasietiden. Eva är perfekt på alla vis, men ändå inte lycklig. Inte ens Angela känner till att Eva lever ett dubbelliv. Hon är gift med Carl-Fredrik och bor i fina villan i Äppelviken, men på tisdagarna träffar hon i hemlighet sin älskare, den masochistiske tandläkaren Kent.

Camilla är redovisningskonsult, fyrabarnsmor, gift med Göran som är revisor. Camilla är trots sin rosiga frodighet ganska kantig, högljudd och osmidig. Hennes röst kan spräcka glas. Nyfiken är hon också.

Angela klarar inte riktigt av Camilla. Det är inte ömsesidigt, Camilla avgudar Angela, som låter henne hållas, ungefär som en liten bjäbbig hund man inte har hjärta att tillrättavisa.

 

 

 

Sandra kommer från Sveg i Härjedalen. Hon är grafisk formgivare och riktigt duktig på det hon gör. Hon har ett stort designintresse, men är ganska tystlåten och försiktig. Angela undrar hur Sandra klarar av det tuffa klimatet i Stockholm, men Sandra ”Starkskör” visar sig ofta vara den mest tåliga av alla.

Sandra är mer intresserad av tjejer än killar, men ibland händer det att en man kommer i hennes väg. Det är mer förvirrande för hennes vänner än henne själv.